Dorn Therapie

Dorn therapie is een zachte, pijnloze en uiterst effectieve wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn uit Duitsland, is ongevaarlijk en zonder bijwerkingen. Ze kan gebruikt worden bij ziektes,die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Ook een groot aantal rug- en nekpijnklachten kunnen op deze wijze verholpen worden. Deze klachten komen veel voor in onze huidige maatschappij, waarin mensen veel achter een computer zitten, lang autorijden, veel met de benen over elkaar zitten en meer stress hebben dan ze aankunnen. Deze “verkeerde” lichaamshouding veroorzaakt of verergert een (al bestaand) beenlengte- verschil.
 
De basis van de Dorntherapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil.
Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!!
 
Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.
De behandeling begint met een correctie van het beenlengteverschil, waarbij het lange been ‘korter” wordt gemaakt. Als door het opheffen van het beenlengteverschil nu de basis in orde is, gaan we verder met de wervelkolom. Alle wervels worden nu gecontroleerd. Als ze niet in de goede positie staan worden ze voorzichtig met de duimen weer op hun goede plekje gedrukt. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Door middel van eenvoudige zelfhulpoefeningen kunnen latere kleine wervelverchuivingen verholpen worden. Na de Dornbehandeling is het belangrijk om een paar dagen rustig aan te doen, dus geen zware dingen tillen of heftig sporten. Door de correctie van de wervels wordt alles weer gestabiliseerd. Na de behandeling kan er spierpijn optreden. Het is aan te bevelen om na de behandeling veel water te drinken om het uitscheiden van afvalstoffen te ondersteunen.

Particuliere massages

Specialisatie Tafelmassage

Intensieve behandelmethode op de massagetafel.

Lees verder

Stoelmassage

Bij uitstek geschikt voor op de werkplek maar kan ook individueel gegeven worden.

Lees verder

Ontspanningsmassage

Deze massage geeft u een diep gevoel van ontspanning.

Lees verder

Dorn Therapie

Een zachte, pijnloze en uiterst effectieve wervel-en gewrichtsbehandeling.

Lees verder

Breuss Massage

Rugmassage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen.

Lees verder

Zwangerschapsmassage

Speciale massages voor tijdens de zwangerschap.

Lees verder

Cupping

Dit wordt vaak als onderdeel gebruikt bij een massage. Maar wat is cupping?

Lees verder

Shiatsu Massage

Drukpuntmassage om de energiestroom in de meridianen positief te beïnvloeden.

Lees verder

HotStone Massage

Combinatie van intuitieve massage en een massage met warme basaltstenen.

Lees verder

Chinese ontspanningsmassage

Massagetechniek gericht op de energiestromen door het lichaam.

Lees verder