Behandelvormen

Specialisatie tafelmassage is intensieve behandelmethode op de massagetafel gericht op een diepe en efficiënte behandeling van vooral nek - en schouderklachten en rugklachten. Bijvoorbeeld hoofdpijn, pijn bij de schouderbladen, RSI klachten, enz. Deze klachten worden behandeld door middel van diverse behandelvormen, waaronder:

  • Bindweefselmassage
  • Deep tissuemassage
  • Triggerpointtherapie
  • Littekenmassage
  • Cupping
  • Guasha therapie
  • Buikmassage

Bindweefselmassage

Hierbij worden technieken gebruikt, waarbij de huid en het onderliggende weefsel worden gestimuleerd. Hierdoor zal de doorbloeding van de huid en het onderliggende bindweefsel toenemen, waardoor de zogenaamde bindweefselverklevingen zullen verminderen of verdwijnen. Ook de volgende behandelvormen hebben ten doel om bindweefselverklevingen los te maken.

Deep Tissue massage

Dit is een krachtige massage van het meer diepergelegen bindweefsel rondom de spieren. Bindweefsel of fascia, bevindt zich overal in het lichaam, zoals rondom spieren en organen. Bindweefsel is zich continu aan het vormen en kan bij b.v. langdurig in eenzelfde houding verkeren, gaan verkleven of “vast” zitten aan omliggend weefsel, zoals spieren en organen. Door dit los te masseren middels deep tissue massage, ontstaat er weer ruimte en voel je je weer losser in je vel zitten.

Triggerpointtherapie

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren, die je kunt voelen als pijnlijke verhardingen ofwel spierknopen. Kenmerkend voor actieve triggerpoints is dat ze vaak zorgen voor pijn elders in het lichaam, de zogenaamde “referred pain”. Middels triggerpointtheraie kunnen deze spierknopen goed behandeld worden.

Littekenmassage

Na een medische ingreep ontstaat er vaak littekenweefsel in verschillende huid-en bindweefsellagen. Dit littekenweefsel kan onderhuids verklevingen veroorzaken, waardoor klachten, zoals pijn en bewegingsbeperking, kunnen ontstaan aan het houdings-en bewegingsapparaat. Bekend zijn b.v. arm- en schouderklachten na borstoperaties, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties en fuctiebeperking van de knie na een knieoperatie. Het doel van de behandeling is het versoepelen van het litteken, verklevingen los maken en eventuele beperkingen verminderen.

 

Buikmassage

In onze buik bevindt zich het energiecentrum en gevoelscentrum van ons lichaam.Het is de belangrijkste plaats ,waar voeding en emoties verwerkt worden. Daarom kan de buik opspelen bij zowel emotionele als lichamelijke klachten. Maar ook na medische ingrepen kan door littekenverklevingen de buik flink opspelen, zelfs als de ingreep al lang geleden is. Het doel van een buikmassage is het laten ontspannen van de buik en eventuele verklevingen losmaken. Hierdoor ontstaat een verdieping van de buikademhaling, waardoor spieren en organen een betere doorbloeding krijgen en een verbetering van de spijsvertering. Ook zal, wanneer verklevingen losgemaakt zijn, de buik weer soepeler aanvoelen en zullen eventuele rugklachten verminderen.

Cupping

Cuppingmassage is een intensieve manier om spierknopen of triggerpoints en onderhuidse bindweefselverklevingen los te maken en te ontspannen. Door het vacuúm brengen van de cups wordt het onderliggend weefsel stevig gestimuleerd en goed doorbloed, waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

 

Guasha therapie

Dit is schraaptechniek binnen de Traditionele Chinese Geneeskunst, waarbij gebruik gemaakt wordt van een platte steen van jade of hoorn. Meridianen (energiebanen), acupressuurpunten en reflexzones worden behandeld met zachte druk en schraaptechniek.De gestagneerde energie(chi) wordt opgeheven en de disbalans hersteld. Dat maakt dat de guasha therapie zeer effectief is bij talloze chronische klachten.

 

Jadesteen, waarmee guasha uitgevoerd wordt