Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Bedrijfsmassages Breunese Massages

Speciaal voor bedrijven is stoelmassage ontwikkeld. Dit is een laagdrempelige massage die zowel op de werkplek als individueel over de kleding heen gegeven kan worden. Het is een massage waarbij u op een speciale ergonomisch gevormde stoel voorover zit en gemasseerd wordt. De basis van deze massage is een Japanse drukpuntmassage. Deze wordt gegeven op hoofd, nek en schouders, armen, handen, rug en heupen en bevordert de lichamelijke conditie. Deze heeft daarom een preventieve werking en gaat ziekteverzuim tegen.

Want door een hoog leeftempo, steeds grotere werkdruk en lang in dezelfde houding werken krijgen mensen pijn aan spieren en gewrichten. Door het behandelen van specifieke drukpunten kan geblokkeerde energie weer vrij doorstromen.

Stoelmassage geeft een duidelijke vermindering van psychische vermoeidheid en vermindering van klachten aan het bewegingsapparaat. Naast deze directe effecten heeft stoelmassage ook indirecte effecten. Zo worden – afhankelijk van persoonlijke klachten – “op maat” adviezen gegeven over de werkplek, manier van bewegen, lichaamshouding. En daarnaast eenvoudige oefeninstructies die thuis kunnen worden geoefend. Hierdoor worden mensen zich eerder bewust van “signalen” van hun lichaam en eventuele klachten. Door deze bewustwording veranderen ze ook hun gedrag.

 

Effecten

 • Voorkomt en vermindert werkgerelateerde klachten zoals RSI
 • Repetitive Strain Injury) en CANS (Complaints Arms Neck Schoulder)
 • Voorkomt klachten van stress
 • De doorbloeding neemt toe
 • Verbetert de toe - en afvoer van verschillende weefselvloeistoffen
 • Bevordert de stofwisseling
 • Verbetert de spierfunctie
 • Positief effect op het algehele welbevinden

Specifieke voordelen

Voor organisaties en bedrijven heeft stoelmassage dan – naast de al genoemde positieve effecten – de volgende specifieke voordelen. Want regelmatige stoelmassage:

 • Vermindert de werkstress
 • Vermindert het ziekteverzuim
 • Voelt men zich fitter en energieker (dus hogere productiviteit)
 • Stimuleert de werkomgeving
 • Betekent een stukje persoonlijke aandacht van de werkgever voor de werknemer
 

Overige informatie

De kosten van periodieke stoelmassage voor werknemers zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de loonbelasting. Voor informatie hierover zie de website van de belastingdienst www.belastingdienst.nl

De betaalde BTW op stoelmassage is aftrekbaar voor de omzetbelasting.

Naast genoemde reguliere massages is het ook mogelijk om stoelmassages te laten verzorgen bij speciale gelegenheden, zoals secretaressedag, valentijnsdag, feesten en jublilea, congressen. Maar ook bij beurzen en evenementen.

Contra Indicaties

Hoe fijn een massage ook is, er zijn soms toch een aantal redenen om niet te masseren. Dit zijn contra-indicaties. Een overzicht van de contra indicaties?

Klik hier

Specialisatie Stoelmassage

Deze massage gebeurt ook op de stoel, maar dan met olie direct op de huid. Ze is vooral bedoeld om gespannen spieren, die klachten veroorzaken, direct te kunnen behandelen. Vaak gaat het om nek - en schouderklachten, hoofdpijnklachten, RSI, tinteling in de handen, en gespannen schouders. Dit is een korte maar zeer effectieve massage.

Triggerpoint Stoelmassage

Triggerpoint is de naam voor een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding, die vaak oorzaak is van pijn op een andere plek in het lichaam. Deze spierknopen worden “opgezocht”en gemasseerd met diepe korte knedingen.

Werkplekadvies

Veel klachten komen voort uit een verkeerde werkhouding. Daarom is het belangrijk de werkhouding zelf te verbeteren. Door het geven van adviezen over werkhouding en (bewustwording van) lichaamshouding, zo nodig aangevuld met eenvoudige oefenopdrachten, kunnen klachten verminderd of zelfs voorkomen worden.